Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bearnaise saus
Gemaakt door iemand voor het oude Groeiend Kookboek, zondag 06 september 2009
Zelfgemaakt is altijd lekkerder
Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Porties
107

1/2 dl witte wijnazijn,
1/2 dl droge witte wijn,
1 eetlepel fijngehakte sjalot,
1 eetlepel verse, gehakte dragon ( of 1/2 eetlepel gedroogde dragon ),
mespunt peper en zout,
kleine steelpan.

3 eierdooiers,
2 eetlepels koude boter,
100-150 g gesmolten boter,
2  eetlepels fijngehakte dragon.

 

Werkwijze voor dit gerecht
Wijnazijn, wittewijn, gehakte sjalot en dragon in de steellpan laten inkoken tot 2 eetlepels (dit wordt gastrisch genoemd), zeven en laten afkoelen.

Klop de eieren tot ze dik zijn. Giet het gezeefde azijnmengsel erbij. Voeg de helft van de koude boter toe en klop de eierdooiers op een laag pitje tot ze dik worden. Klop de rest van de koude boter erdoor, dan druppelsgewijs de gesmolten boter. voeg naar smaak peper en zout toe en roer tot slot de dragon erdoor.

TIP: als de saus schift kunt u die redden met een lepeltje koud, zo mogelijk ijskoud water !
1) Klop de eieren tot ze dik zijn. Giet het gezeefde azijnmengsel erbij. Voeg de helft van de koude boter toe en klop de eierdooiers op een laag pitje tot ze dik worden. Klop de rest van de koude boter erdoor, dan druppelsgewijs de gesmolten boter. voeg naar smaak peper en zout toe en roer tot slot de dragon erdoor.

TIP: als de saus schift kunt u die redden met een lepeltje koud, zo mogelijk ijskoud water !
Nog wat tips

Michel

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 170 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...