Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 243 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bananenchocoladetaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Fruit
Hoeveel
9 punten
150 gram donkere chocolade,
3 eetlepels sterke koffie,
100 gram boter,
3 eieren, gesplitst,
100 gram rietsuiker,
60 gram amandelen, fijngemalen in de blender,
2 eetlepels bloem,
4 bananen,
Werkwijze voor dit gerecht
Smelt de chocolade au bain marie in de zwarte koffie op een zacht vuur.
Haal van het vuur en voeg de boter in blokjes toe.
Roer tot de boter is gesmolten.
Klop de eidooiers met de rietsuiker tot een wit schuim.
Mix met het chocolademengsel.
Voeg dan het amandelpoeder en de bloem toe.
Klop de drie eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Snij de bananen in de lengte doormidden en leg ze in een beboterde taartvorm, overgiet met het beslag en zet 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
 

Laatste recept