Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Asperge broodjes
recipe image
Gemaakt door Mirna ter Weggels, zaterdag 30 april 2016

Aangezien er weer flink asperges gestoken wordt op het moment, hier een leuk receptje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Lunch
Warme voorgerechten
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Kaas
Hoeveel
2
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 20 gekookte verse asperges(kan ook uit blik als het niet dé tijd van het jaar is)
  • 2 eetlepels vers geknipt bieslook
  • 2 hardgekookte eieren
  • 10 volle eetlepels geraspte kaas
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Pureer 10 asperges samen met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer.
  3. Schep op elk bladerdeeg vierkantje een flinke eetlepel van dit mengsel.
  4. Snijd 1 asperge doormidden en en in stukjes, deze stukjes ook door het mengsel scheppen.
  5. De bladerdeeglapjes dubbelvouwen en met de tanden van een vork de randjes stevig aandrukken.
  6. De pakketjesbesmeren met geklutst ei en lichtjes met de resterende kaas bestrooien.
  7. Leg de bladerdeeg broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 79 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...