Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Appelflap
Gemaakt door een Keukenprins, dinsdag 03 november 2009
Sapperdeflap, das een lekkere appelflap. Warm , zoet met een knapperig korstje.
Als je zelf lekkere hapjes wilt leren maken, dan is dit een goed recept om mee te beginnen.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
Hoeveel
2 stuks
  • 1/2 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • bladerdeeg vierkantje
Werkwijze voor dit gerecht
Je moet de appel in kleine stukjes snijden en dan de kaneel en suiker er door doen. Pak dan een lepel en leg dan een klein hoopje appelmengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw het pakketje dan dicht. Doe het dan in het midden van de oven en laat het 12 minuten bakken.

Door: Maarten
Nog wat tips
Denk er aan om eerst het bladerdeeg te ontdooien. Leg ieder vierkantje dus een uurtje van te voren op het aanrecht.
De oven moet je ook eerst even voorverwarmen.
Vraag maar even aan je vader of moeder hoe dit moet.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 231 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...