Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Andijviestampot met mosterdsaus
Gemaakt door J. Steendam, zondag 06 september 2009

Stampotten zijn gemakkelijke éénpans maaltijden en bovendien erg gezonde winterkost.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Stamppotten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Andijvie
Hoeveel
4 personen
1 kg. aardappelen,
1 rookworst,
150 g. magere rookspekblokjes,
1 ui,
2 el. bloem,
melk 1/4 lt.
1/4 bouillontablet,
1-2el mosterd,
350 gram andijvie.
Werkwijze voor dit gerecht
De aardappelen schillen, in 4 stukken snijden en in 3 dl. water aan de kook brengen.
De andijvie in heel smalle reepjes snijden.
De worst wassen, op de aardappelen leggen en samen gaarkoken in 30 min.
De rookspekjes in wat bakboter of margarine zachtjes uitbakken,
2 el. spekvet eruit scheppen en dan de ui, die u eerst snippert, op de spekjes scheppen.
Het spekvet in een steelpannetje met 1 el. bakboter opnieuw verhitten en de bloem erbij roeren.
Melk, 1/4 lt. in delen toevoegen en al roerend steeds aan de kook brengen. Het bouillontablet in de saus oplossen en deze 5 min. al roerend zachtjes verwarmen. Daarna de mosterd erbij roeren.

De rookworst uit de pan nemen, de aardappelen afgieten en vervolgens fijnstampen en met 1 dl. melk smeuïg roeren. De spekjes met de uien en het bakvet en de andijvie door de puree mengen, de rookworst erop leggen en de mosterdsaus apart erbij serveren.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 159 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...