Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 194 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
After eighttaart
In goed gezelschap.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
200 gram after eight (au-bain-marie smelten),
150 gram vloeibare roomboter,
125 gram witte basterdsuiker,
150 gram boerencakemeel, gezeefd,
4 eieren,
4 eetl.. koffieroom,
4 eetl.. Koffielikeur (Tia Maria of paleis),
1/8 liter slagroom,
100 gram witte chocolade, fijngehakt,
Werkwijze voor dit gerecht

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een taartvorm of springvorm met vetvrij papier.
Klop met en houten lepel roomboter, basterdsuiker, cakemeel, eieren, koffieroom, en de likeur en doe dit mengsel bij de gesmolten AFTER-EIGHT.
Giet dit beslag in de taartvorm en bak de cake in 45 minuten gaar.

Laat de cake afkoelen, keer hem om op een rooster en laat hem verder afkoelen. Klop intussen de slagroom (zonder suiker). keer de cake om op een taartbord en bestrijk de bovenkant met slagroom.
Bestrooi met de witte chocolade en serveer de cake in kleine punten.

 

Laatste recept