Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Afghaanse salade
Uit een Afghaanse koelkast?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Hoeveel
3 a 4 personen
  • 3 paprika’s,  
  • 1/2 doosje champignons,  
  • 1 ons geitenkaas,  
  • 5 groene pepers uit pot, 
  • 5 zongedroogde tomaten in olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht

Maak de paprika’s schoon en snij ze in lange grote repen. Maak de champignons schoon en snij ze in stukken. Gooi ze in de wok en blancheer ze haal het geheel van het vuur en gooi het in een koude pan (die ook in de koelkast past)
Voeg de in kleine blokjes gesneden geitenkaas er aan toe en roer het geheel, samen met in ringetjes gesneden groene peper en in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaten nog nat van olijfolie, door elkaar heen.

De kaas zal door de warmte een beetje smelten maar niet geheel oplossen dus alles smaakt ook licht naar kaas. 
Zet het geheel in de koelkast en laat het daar afkoelen.
Naar wens en smaak kun je zelf met de verhoudingen stoeien.

 

Laatste recept