Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
ABC-toetje
ABC ? .. waar ken ik dat toch van? Niet alleen van de kinderlijke naam voor het alfabet.
Ojaaaa ... van 'onze jongens'. De soldaten in het landsleger hadden het over ABC-wapens. Dit zijn
Atoomwapens, Biologische wapens, Chemische wapens.
Pfff geen goede naam dus, maar wel lekker!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Zuivel
Belangrijkste Ingrediënt
Appelmoes
Beschuit
Slagroom
Hoeveel
WHAT EVER
  • A = appelmoes;
  • B = beschuit;
  • C = crème (= slagroom)
  • Suiker
  • Kaneel
  • Eventueel garnering (bijv. kersen)
  • Mooie (wijn)glazen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Beschuiten zo fijn mogelijk malen.
  2. Kruimels vermengen met suiker en kaneel.
  3. Slagroom kloppen.
  4. Pak nu de glazen en schep laagje voor laagje de appelmoes, beschuitkruimels en slagroom in de glazen. Breng zoveel mogelijk laagjes aan. Probeer niet te kliederen zodat je aan de buitenkant al die mooie laagjes ziet.
  5. Zet de glazen minimaal een uur in de koelkast zodat het vocht van de appelmoes zich kan vermengen met de beschuitkruimels.

Eet smakelijk!

Nog wat tips
Voor het opdienen evt. garnering (kers) er op doen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 140 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...