Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 626 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappelschotel met uien en prei

Deze schotel is bij ons favoriet!! Wellicht ietwat inflateus?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 a 5 personen
  • 750 gr. aardappelen;
  • 300 gr. uien;
  • 4 dl. bouillon;
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gr. boter,
  • 200 gr. gesnipperde prei, of iets meer,
  • 1 blikje ansjovis,
  • 2 el. kappertjes (gebruik ik niet),
  • 1tl. tijm,
  • 200 gr. geraspte kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappelen in snijd of schaaf ze in plakjes, meestal kook ik ze eerst.
  2. Fruit de gesnipperde ui en prei in de boter met de knoflook en voeg 2 dl. bouillon, ansjovis en kappertjes toe.
  3. Voeg tijm en breng de saus op smaak met peper en zout, en laat de saus 10 min. zachtjes smoren.
  4. Leg de plakjes aardappel laag om laag met de saus in de ovenschotel.
  5. Breng de resterende bouillon aan de kook en schenk deze in de schaal.
  6. Bak de schotel, 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 gr. C., strooi de laatste 5 min. de kaas over de schotel en serveer de schotel zodra de kaas gesmolten is.
 

Laatste recept