By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Melissatruyen
Lasagne wordt bereid met dunne pastabladen. Dus dat zijn meerdere bladen (meervoud) Één pastablad wordt een lasagna blad genoemd (enkelvoud) In het Nederlands wordt dit gerecht dus foutief lasagna genoemd, in het Italiaans wordt het aangeduid met lasagne (meervoud). Ook het hele gerecht noemt men in het Italiaans lasagne al forno (bladen uit de oven). Mijn moeder was altijd fan van ovenschotels en ze maakte regelmatig deze heerlijke lasagne, vandaar de naam. |
Eens geen zin in aardappelpuree of aardappelkroketjes bij je kerstdiner? Maak dan eens aardappelkoekjes. De voorbereiding is even een werkje. Maar daarna is het makkelijk en snel klaar te maken.
Of ga je gourmetten met kerst? Dan is het ook leuk om het kant en klare beslag op tafel te zetten. Ieder kan zo zijn eigen aardappelkoekjes maken bij het kerstgourmet.
Afhankelijk van de rest van je kerstmenu kan je er zelf op los fantaseren:
Voor vis-aardappelkoekjes voeg je fijngemalen garnalen toe.
Voor groente-aardappelkoekjes voeg je maiskorrels toe.
Voor de vleesliefhebbers voeg je wat fijngesneden ontbijtspek toe.
De zoete variant is lekker bij de thee naast de kerstboom. Gezellig!
of maak de zoete variant als hapje bij de Kerst thee: