Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 687 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappel salade
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo Nicola of andere vastkokende aardappel,
  • stukje gerookte spek,
  • bouillonblokje,
  • peper,
  • peterselie,
  • olijfolie,
  • sjalotje,
  • citroensap.
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de aardappelen in blokjes of schijfjes.
Maak kleine blokjes van de gerookte spek.
Spekjes langzaam krokant bakken in een beetje olijfolie.
Aardappels rauw in een langwerpige schaal doen
Gelijken delen bouillon in een kommetje doen.
Sjalotje, peterselie erbij en op smaak brengen met citroensap en peper. Geen zout.
De aardappels overgieten, zodat ze 1/3 onderstaan.
Laten garen in de magnetron of oven.
Af en toe omscheppen anders drogen de aardappelen die niet onder water staan uit.

Maarten

 

Laatste recept