By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Maarten Crutz
Uiensoep voor op van die herfstige zaterdag of zondagmiddagen. Met een gegratineerd stukje brood en veel geraspte kaas. Vullend voedzaam en warm na een frisse wandeling. Voor de uiensoep moeten er natuurlijk flink veel uien in ringen gesneden worden. Helaas kunnen onze ogen niet zo goed tegen "propaanthial-S-oxide" wat vrijkomt als je de uien snijd. Gevolg: waterlanders. Mogelijke oplossingen zijn, onder de afzuigkap snijden, onderwater snijden en de uien gekoeld bewaren zodat ze tijdens het snijden ijskoud zijn(niet bevroren). |
Simpele ovenschotel voor op een gure herfstdag.
Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook deze dan gaar.
Ondertussen het gehakt rullen in een koekenpan, en met uw eigen gehaktkruiden op smaak brengen, event. een teentje knof erbij.
Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden. Maak als de aardappels gaar zijn puree van de aardappels en hierbij doe je het potje appelmoes.
Doe het gehakt in de ovenschaal, en daarna de aardappel/ moes puree en dan de plakjes bacon erover en dan de kaasplakken. Strooi er wat nootmuskaat over en zet de schaal in de oven , en laat dit 30 minuten bij een temperatuur van 200 graden lekker bruin worden. Eet Smakelijk!!
Door: Lisa