Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Macaroni maar dan net effe anders Afdrukken E-mailadres

Al jaren en jaren en jaren maak ik macaroni op mijn eigen manier, en dat betekent dat er echt van alles doorheen zit, dus ook tomaten of tomatenpuree.
Ik vind het altijd erg lekker... al zeg ik het zelf.

Nog lekkerder vind ik het als ik alles nog wat opbak in een koekenpan, met een beetje olie dan wordt alles wat krokant, lekker doorbakken knapperig!
En altijd vraag ik aan m’n echtgenoot ... 'lekker?' En al 40 jaar is het antwoord dan steevast ’Ja, lekker, maar  n i e t... zoals m’n  m o e d e r  het maakte!’. Dit natuurlijk altijd om mij op de kast te jagen!

Ik heb echt van alles geprobeerd om toch voor elkaar te krijgen dat het leek op hoe z'n moeder het gemaakt had, maar nooit was het goed.
Tot dat op een dag, kortgeleden, een Indonesische kennis van ons, het over ‘’Indische macaroni’’ had... mijn man begon direct te kwijlen, en smeekte haar om het recept.

Ja logisch dat mijn macaroni nooit was zoals zijn moeders macaroni... want wie doet er nou een halve liter melk bij de pasta? Geen Italiaanse, maar ook geen Indische. Nou... dat was het dus. Melk erbij. Hij helemaal blij... eindelijk! En ik ben na al die jaren van dat gezeur af.

Ik moet toegeven het is heerlijk... mijn Engelse zwager zou zeggen ’Different but nice!’.

 

 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 547 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...