Tuinbonen, erwten en broccoli pasta
recipe image Beschrijving

To dubbeldop or not to dubbeldop, that's the question.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Bonen
Erwten - Groen, Geel, Split
Hoeveel
4 personen
  • 250 gr. tuinbonen (of diepvries).
    NB Voor 200 g gekookte verse tuinbonen moet u uitgaan van 450-500 gr. tuinboonpeulen. Als je ook nog de verfijndere dubbelgedopte tuinbonen wil hebben dan zelfs nog wat meer.
  • 400 gr. doperwten, diepvries of vers
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gr. spaghetti
  • 1 stronk broccoli (in kleine roosjes)
  • 250 mascarpone
  • 50 gr. Pecorino of Parmezaanse kaas
  • Basilicumblaadjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de tuinbonen in 2 minuten beetgaar in kokend water. Schep ze met schuimspaan uit water en spoel af onder koude kraan en druk ze uit het grauwe vliesje. Note:dit heet dus DUBBELDOPPEN!
  2. Breng de pan met water weer aan de kook en blancheer erwten hierin 3 minuten, tot beetgaar en spoel af onder koude kraan.
  3. Doe erwten terug in de pan samen met de fijngehakte knoflook kneus ze licht. Doe 4 el olie erbij en peper en zout.
  4. Kook pasta volgens aanwijzing op verpakking en voeg 4 minuten voor einde kooktijd broccoli toe en kook mee. Giet pasta en asperges of broccoli af en vang wat kookvocht op.
  5. Doe pasta en groente terug in de pan en voeg gekneusde erwten, tuinbonen en mascarpone toe. Voeg afhankelijk van je eigen smaak en smeuïgheid van de pasta wat kookvocht toe en schep op laag vuur om.
  6. Verdeel over de borden sprenkel er olie, strooi de kaas en verdeel de basilicumblaadjes er over.
Nog wat tips

Dubbeldoppen is natuurlijk niet nodig als je mooie kleine jonge tuinboontjes hebt gekocht. Dikke ouwe bonen daarentegen zijn wel gebaat bij een dubbeldop actie.