Recept Mojito
recipe image Beschrijving

Fris en gevaarlijk!

Ik kan het niet anders omschrijven; heerlijk koel, zoetfris, mooi groenig... je proeft gewoon niet dat er Alcohol in zit. (Alco-lol) dat wil zeggen als je een niet al te cheape rum gebruikt.
Zomerse dagen zijn uitermate geschikt voor bij de Mojito.

Waarschuwing:

Bij meer dan 3 glazen Mojito; grote kans op omvallen(zeker als je in de zon hebt gezeten)


 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Dranken
Alcoholische Cocktails
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Hoeveel
1 glas
  • Hoog groot glas; longdrink
  • Vijzeltje, pollepel of stamper (om de limoen en mintblaadjes goed aan te stampen in het glas)
  • Stuk of 10 muntblaadjes
  • Halve limoen in 4 stukjes gesneden
  • 20cl rum (goed merk witte rum)
  • Sodawater of of spuitwater of spa rood
  • 3 a 4 theelepels (riet)suiker
  • IJsblokjes (of nog beter: crushed ice)
  • Takje munt(als versiering)
  • Rietjes
  • Lepel om te roeren
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe de muntblaadjes, limoenstukjes en suiker in het glas
  2. Stamp/maal/pers deze ingrediënten goed zodat de sappen van de muntblaadjes en limoenstukjes er goed uitkomen.
  3. Vul nu het glas tot de helft met ijs.
  4. Giet hierbij de rum en sodawater.
  5. Roer nu goed totdat alles flink is gemengd.
  6. Eventueel ijs toevoegen tot het glas bijna vol is.
  7. Decoreren met een takje munt.
  8. Rietjes erin en geniet!