Gebakken asperges met reuze garnalen
recipe image Beschrijving

Er zijn nog steeds verse asperges te koop! Doe er wat leuks mee en maak er wat lekkers mee. Hier een ideetje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Schaal- en Schelpdieren
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Asperges
Garnalen
Hoeveel
4 personen
  • 12 geschilde asperges
  • 12 grote garnalen(Scampi's)
  • 100 g asperges (onderste stukjes)
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ dl room
  • 1 el crème fraîche
  • ½ dl witte wijn
  • bieslook
  • kervel
  • 100 gr boter
  • cayennepeper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook voor de saus, de geschilde onderstukken van de asperges met beetje zout gaar.
  2. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraîche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
  3. Hak de bieslook en kervel fijn.
  4. Pureer het ingekookte  prutje met een staafmixer(of in de keukenmachine). Doe alles door een zeef om de stukjes er uit te krijgen en houd de saus warm.
  5. Bestrooi de garnalen met een beetje peper en zout.
  6. Neem twee pannetjes, doe in beide 1 a 2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
  7. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de garnalen en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
  8. Smelt de in klontjes verdeelde boter in de warme saus. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
  9.  
  10. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, leg de garnalen er overheen en verdeel de saus over de borden.

Serveren met gekookte aardappelen.