Paasbrunch: Omelet met gerookte zalm en basilicum
recipe image Beschrijving

Paasbrunch, Paasontbijt, Paashaas, Paasei, Paaszalm, Paasilicum...

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ontbijt
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Eieren
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 8 eieren
  • beker melk
  • 250 gr gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden
  • peper en zout
  • bakje basilicum, ook gesneden
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Klop de eieren met de melk en kruid met peper, zout.
  2. Smelt op half hoog vuur een klontje boter in een koekenpan en giet hierin 1/4 van de geklutste eieren.
  3. Bedek de omelet met gerookte zalm en bak tot het ei gestold is.
  4. Strooi wat gesneden verse basilicum op het ei en vouw voorzichtig met een vork de buitenkant van de omelet naar het midden toe.
  5. Houd de omelet met zalm warm in een lauwe oven (120°C).
  6. Bak de overige 3 omeletten zoals hierboven beschreven.
  7. Serveer met vers afgebakken stokbrood.