Kip met kastanje-champignons
recipe image Beschrijving

En dan natuurlijk liefst GEEN Plofkip-onderdelen gebruiken!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Champignons
Kip
Hoeveel
2 personen
  • 2 grote kippepoten, of 8 drumsticks
  • 250 g kastanjechampignons, 1 doosje
  • 1 uitje,
  • een scheutje room
  • een takje verse tijm
  • boter  &, bakolie
  • 125 ml gevogeltefond
  • 75 ml water
  • vers gemalen zwarte peper, zout, bruine sausdikker, 1/2 mok rijst en 1 mok water
Werkwijze voor dit gerecht

 

  1. Bestrooi de kippepoten of drumsticks met zout en peper en braad ze aan in een braadkoekepannetje in een beetje bakolie. Ongeveer 6 minuten per kant. Laat ze niet zwart worden.
  2. Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze kort in een grote hete pan in olie en boter. Bestrooi ze met wat zout en peper. Doe ze hierna in een grote (saus) pan
  3. Voeg wat water en fond toe bij de kippepoten en doe een deksel op de koekepan. Laat dit nu zachtjes verder sudderen. Giet af en toe wat vocht over het vlees. Het moet super gaar worden.
  4. Snijd de ui fijn en laat zachtjes stoven in een beetje olie. Als de uitjes glazig zijn, voeg dan de halve mok rijst toe. Even doorroeren.
  5. Giet dan een volle mok koud water bij de rijst met uitjes en voeg wat zout toe. Deksel er op en laat het zachtjes minstens 15 minuten koken. Als de rijst nog niet gaar is na 15 min. -afhankelijk van de soort- voeg dan een beetje water toe en laat het nog even koken. Haal daarna de pan van het vuur en laat 'm staan met de deksel er op.
  6. Maak tenslotte de saus klaar in een (saus)pan. Giet de kippenjus bij de champignons. Verwarm dit alles. Proef even de hoeveelheid zout en peper. Voeg een scheutje room toe en laat het een beetje indikken.