Kaiserschmarren (kapotte pannekoeken)
recipe image Beschrijving

Ideaal voor met de carnaval deze pannekoekenvariant. Wintersportgangers die in Oostenrijk skiën zullen het vast wel kennen.
Voedzaam en vullend.
Je krijgt er weer energie van volgens 'ons ma'.

Kaiserschmarren is een typisch Oostenrijks gerecht en wordt zowel als lunch en als nagerecht gebruikt.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Melk
Hoeveel
3-4 porties
  • 150 gr bloem,
  • 2 el suiker,
  • 4 eieren,
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje zout,
  • 80 g boter,
  • 40 g rozijnen,
  • 2 el boter,
  • beetje poedersuiker,
  • appelmoes of vruchtencompôte.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat dit 30 minuten rusten.
  2. Klop het eiwit op en meng daarna dit opgeklopte eiwit voorzichtig door het koele beslag.
  3. Verhit de Boter in een pan en giet een laag beslag van 1 tot 3 cm dik in de pan.
  4. Strooi de afgespoelde rozijnen op de deeg.
  5. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (Let op dat het niet aanbakt! Laat wat boter aan de rand van de pan onder de pannekoek glijden).
  6. Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin.
  7. Snij de pannenkoek nu met twee vorken in kleine stukjes en laat deze stukjes nog zeker 1 minuut bakken met nog een klontje roomboter.
  8. Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en appelmoes of warme vruchtencompôte.
Nog wat tips

Wat ook lekker is, een paar bolletjes roomijs erbij!