Tagliatelle met gorgonzola en zalm
recipe image Beschrijving
Heerlijk en makkelijke pasta-maal ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Erwten - Groen, Geel, Split
Gorgonzola
Zalm
Porties
4 personen
  • 100 gr. doperwten, (vers of diepvries);
  • 50 gr. gorgonzola;
  • 2 dl slagroom of crème fraîche;
  • zout en zwarte peper;
  • 1 el gehakte peterselie;
  • 5 el geraspte parmezaan;
  • 400-450 gr. groene tagliatelle;
  • 200-250 gr. zalmsnippers;
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Blancheer eerst de doperwten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en zet ze even apart.
  2. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en doe ze in een sauspan. Op laag vuur al roerende laten smelten en de room toevoegen.
  3. Doperwten in de saus doen, met zout (weinig) en peper op smaak brengen en aan de kook laten komen. Saus verwarmen en zalmsnippers toevoegen.
  4. Pasta “al dente” koken en laten uitlekken. In de sauspan overdoen en gehakte peterselie en parmezaan erover strooien. Omscheppen en meteen serveren