Speciale appels uit de oven
Beschrijving Lekker toetje!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Belangrijkste Ingrediƫnt
Fruit
Hoeveel
4 personen

4 appels,
lichtbruine suiker,
rozijnen,
margarine,
sinaasappellikeur(optioneel)
kaneel.

Werkwijze voor dit gerecht

Appels wassen en het klokhuis uitsteken met appelboortje, wel vrij ruim en rozijnen met de suiker en likeur vermengen, even laten staan.
Oven schaal invetten met margarine (dikke laag!!!) en ruim suiker erover strooien.
Appels hierop zetten en vullen met het rozijnenmengsel, kaneel erover strooien. 45 minuten in de oven op ongeveer 200 graden, de suiker en boter worden een heerlijke karamelsaus, dus halverwege wel even bedruipen hiermee!

Serveren op een bordje met een bol vanille ijs erbij! En evt. slagroom erop.

Smakelijk!!!

Sita.