Ku lo Yuk
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Kip
Hoeveel
4 personen

VOOR BESLAG:
Zelfrijzend bakmeel,
1 ei,
zout,
Djahe,
knoflookpoeder,
snufje kerry.

VOOR VLEES:
1 Kipfiletje of varkenslapje.

VOOR SAUS:
1 Blikje vruchtencocktail op siroop.
1 Blikje halve perziken.
1 potje zoet/zure saus,van welk merk dan ook, of pakje van Conimex wat jezelf aan moet lengen.
Voor de rest een pakje witte rijst en frituurolie.

Werkwijze voor dit gerecht

Kook de rijst volgens voorschriften. Doordat je de rijst moet laten uitstomen heb je voldoende tijd om de rest van dit recept klaar te maken.

Snij het vlees in dunne smalle reepjes.
Maak van het meel, ei en water een dik en glad beslag. Breng het op smaak met zout, Djahe, knoflookpoeder en kerry. Je kunt het beslag op smaak testen door er een klein beetje van in de hete olie te doen en te proeven. Breng aan de hand hiervan door toevoeging van zout, Kerry, Knoflookpoeder en Jahwe alles op smaak.
Giet ondertussen in een andere pan de zoet/zure saus en maak deze langzaam warm.
Voeg als laatste de vruchten toe. Gebruik de siroop voor de saus om het wat zoeter te maken indien nodig.
Dompel het vlees in het beslag en frituur deze snel en krokant.
Giet over het vlees de warme saus met vruchten en direct serveren over de rijst.

Selamat makan en de groetjes van Robje.