Salade van Chinese kool
Beschrijving

Oma Manis heeft weer een goed recept!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Indiaas
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen

Salade:

  • Chinese kool
  • 1 rode lombok
  • katjangs

 Voor de dressing:

  • djahé = gember, liefst verse,
  • knoflook
  • citroen/lemoensap
  • sojasaus
  • basterd suiker (witte)
  • sesamolie

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. snijd de Chinese kool heeeel fijn
  2. en meng met handjevol katjang en fijngesneden rode peper

 

Dressing

  1. de gember even raspen
  2. citroen persen (klein beetje rasp erbij)
  3. dit mengen met sojasaus, basterd suiker en sesamolie
  4. met deze olie oppassen (een klein scheutje, want het is vrij overheersend van smaak)
  5. sla mengen met dressing

klaar!

Nog wat tips

Deze salade is lekker bij Indisch eten of bij bami of andere Chinese gerechten.