Chinese salade
recipe image Beschrijving

Oma Manis zegt: een Chinese salade die ook lekker is bij Indisch eten!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Chinees
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Taugé
Hoeveel
4 personen
  • 225 gr. boontjes (dunnetjes liefst)
  • 100 gr. peultjes (met een dunschiller langs de randen de draad eraf halen, net als je doet bij snijbonen)
  • 175 gr. taugee
  • 200 gr. champignons(elke soort voldoet)
  • 1 rode ui
  • 1 eet. rijst- of wijnazijn
  • 2 tl. soy sauce
  • 2 tl. sesamolie
  • 1 theel bruine basterd suiker
  • 1 el. verse koriander
  • 1 el. verse basilicum
  • lente uitjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. stoom de boontje en peultjes gaar, dan afspoelen met koud water in vergiet  (dit om te zorgen dat ze niet slap worden en mooi groen blijven)
  2. meng alle groenten ook de in ringen gesneden ui in een grote schaal samen met de koriander en basilicum
  3. meng de  azijn, soy, sesamolie en suiker (evt. nog wat peper toevoegen) dit is de vinaigrette  (even proeven)
  4. deze door de groente mengen en er nog wat vers gesnipperde koriander en basilicum overheen strooien samen met wat fijngesneden lente-uitjes

 

Nog wat tips

Salade natuurlijk meteen opdienen, dan lekker knapperig vers!