Macaroni (anders dan anders)
recipe image Beschrijving

Deze macaroni is heerlijk, maar "anders dan anders".
Het is namelijk een witte macaroni, omdat er helemaal geen tomaat of tomatenpuree in zit.

Deze pasta ovenschotel is ook koud erg lekker. De schotel kan makkelijk in punten gesneden worden.
Lekker met tomatenketchup of chilisaus.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Pasta
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Eieren
Macaroni
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 tot 6 personen
  • 1 pond macaroni, penne= lange pijpjes, of anders korte, die zijn ook goed
  • 2 ons katenspek, of 2 ons uitgebakken stukjes gerookt spek
  • 3 eieren
  • 1/2 liter melk (ja... echt!)
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje olie
  • klontje boter
  • paneermeel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. oven verwarmen op 180 graden
  2. macaroni koken in ruim (kokend) water, met scheutje olie en wat zout, regelmatig roeren... afgieten.
  3. eieren kloppen, en vermengen met alle andere ingrediƫnten
  4. goed alles door elkaar mengen, dit mengsel weer goed door de macaroni scheppen.
  5. dit alles in een vuurvaste schaal doen, enigszins ''aandrukken'' en paneermeel erover strooien.
  6. een paar klontjes boter erover verdelen
  7. in oven  zetten op 220 graden voor ongeveer een half uur
  8. af en toe kijken of alles goed gaat....
Nog wat tips

 Hierbij hebben we ook nog een leuk verhaal. Lees het verhaal achter dit Macaroni recept.