Paddestoelen-Bladerdeegtaartjes
recipe image Beschrijving Dit lijkt me nu een voorafje wat heel goed in te zetten is bij het Kerst diner.
Een goed begin is het halve werk.
En als dit voorafje goed binnenkomt, dan wordt het hele Kerst maal een succes.

Zalig Kerstfeest!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Champignons
Oesterzwammen
Hoeveel
4
  • bakje paddestoelenmelange AH
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 uitje
  • klontje boter
  • 50 gr. bloem
  • witte wijn
  • fijngehakt takje tijm
  • rozemarijn
  • 5 bladen bladerdeeg
  • 2 eieren, alleen het geel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Fruit het uitje glazig in de olie en boter.
  2. Voeg de paddestoelen, tijm en rozemarijn toe.
  3. Bestrooi dit met een beetje bloem en roer goed.
  4. Voeg in kleine beetjes de witte wijn en room toe, totdat het een mooie gladde saus is.
  5. Haal de pan van het vuur.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
  7. Maak ronde bakjes van 4 bladen bladerdeeg en doe wat gedroogde bonen in de bladerdeegbakjes.
  8. Zet de bakjes vijf minuten in de oven... haal ze er daarna weer uit en smeer dan de buitenkant in met het eigeel.
  9. Warm de paddestoelenragout langzaam op met wat scheutjes witte wijn.
  10. Vul de taartjes met deze ragout.
  11. Snijd het laatste stuk bladerdeeg in repen en maak hiervan een vlechtwerkje en bedek hiermee de taartjes.
  12. Smeer dit ook in met eigeel. Gebruik het eigeel ook om het gevlochten dekseltje aan het taartje vast te plakken.
  13. Bak de taartjes nog een kwaartiertje af in de oven.