Kruidige appeltaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Fruit
Hoeveel
9 punten
200 gram bloem
125 gram koude boter of margarine
80 gram witte basterdsuiker
1 theelepel zout
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
¼ theelepel kruidnagelpoeder
1 kg golden delicious appels of goudrenetten
1 eetlepel custard
suiker
Werkwijze voor dit gerecht
Doe de bloem, boter, suiker, zout, gemberpoeder, kaneel en kruidnagel in een kom.
Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes door de bloem.
Kneed alles snel tot een samenhangend deeg.
Doe het deeg in een plastic zakje en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een springvorm van 22 cm in met boter.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Rol het 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed er de vorm mee. Bestrooi het met de custardpoeder. Vul het met de appelstukjes.
Rol de rest van het deeg uit tot repen en leg deze kruiselings over de taart.
Plaats de taart in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de taart na het afkoelen in punten en serveer het met geklopte slagroom.