Boelies Oosterse kip
recipe image Beschrijving

WikiWeetje:
Taugé (sojascheut) - is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie. Taugé heeft een kruidige-nootachtig smaak.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Aziatisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Taugé
Hoeveel
hoeveelheden per persoon
  • 100 gram kipblokjes (het liefst marineren met piri piri)
  • 50 gram diepvries groente van bonduelle
  • 30 gram tauge
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 50 gram tagiatelle (gekookt)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm en marineer ze met piri piri kruiden.
  2. bak de kip op het vuur met wat boter
  3. voeg de groente erbij en blijf goed roeren in de pan
  4. voeg daarna de chilisaus en ketjap toe bij het geheel
  5. daarna de tauge en pasta, even warm laten worden en klaar is het


    eet smakelijk