Konijn in tomatensaus
recipe image Beschrijving

Heerlijke Italiaanse konijnstoof. Lekker met pasta.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Stoven
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Konijn
Hoeveel
6 personen
  • 1 dl olie;
  • 1 konijn van 1,5 kg in delen;
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden;
  • 1 rode peper in dunne ringetjes;
  • 1 dl droge witte wijn;
  • 500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes;
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Olie verhitten en konijndelen in ± 10 min. rondom bruin bakken.
  2. Knoflook en rode peper ± 5 min. meebakken.
  3. Wijn erbij schenken en alcohol laten verdampen.
  4. Tomaten en zout toevoegen.
  5. Konijn op laag vuur in ca. 2 uur gaar laten worden.