Enchiladas met kip en kaas
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr feta
  • 2 potjes pikante mexicaanse salsasaus-300ml (tacosaus ook goed)
  • 1 zak tarwe-tortilla’s (8 of 10 stuks)
  • 1 bekertje zure room - 125 ml
  • 100 gr geraspte oude kaas
Werkwijze voor dit gerecht

1. Maak de paprika schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Snipper de ui, Snijd de kipfilet in reepjes, verkruimel de feta.

2. Roer in een pan 1 potje salsa met 1/2 dl water, de ui, de paprika en de kipreepjes door elkaar. Breng dit op een half hoog vuur aan de kook en kook de kip in c.a.10 minuten zachtjes gaar.

3. Vet een ovenschaal in. Bestrijk de tortilla’s dun met wat salsa. Verdeel het kipmengsel en de feta erover en rol de tortilla’s op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

4. Strijk de rest van de salsa over de tortilla’s uit. Verdeel de zure room en de geraspte kaas erover.

5. Verwarm de oven voor op 200*C. Laat de enchiladas in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

Lekker met b.v. avocadosalade.