IJskoffie granité
recipe image Beschrijving

Super koele afsluiter, deze ijskoffie .... ook als het nog geen hartje zomer is.
Trouwens het simpele receptje voor een Carajilo zal ik eens op het Groeiend Kookboek zetten. Niet koel en verfrissend maar wel erg opwekkend!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
IJs & Sorbets
Anders...
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
4 tot 8 porties
  • 1 liter espresso of sterke koffie
  • 185 gram basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 2 dl koffielikeur
  • koffieboontjes en verse mint voor de garnering
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Vermeng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het water en laat dit mengsel zo’n 3 minuten zachtjes koken.
  2. Laat dit hierna afkoelen en voeg er dan de koffie en likeur aan toe.
  3. Laat dit nieuwe mengsel in ongeveer 5 uur opstijven in een plastic bak in de diepvriezer en roer dit regelmatig met een vork door.
  4. Als het mengsel geheel bevroren is, roer het dan nogmaals goed door met een vork.
  5. Vlak voor het serveren moet zulks nog een keer worden herhaald, waarna de ijskoffie in mooie bekers kan worden geschonken.
  6. Garneer een en ander met een takje mint en koffieboontjes.