Paella a la Paqui
Beschrijving

Hele snelle maaltijd

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Sperziebonen
1 beker rijst,
4 kipkarbonades,
1 kipbouillonblokje,
2 theelepels kerrie,
1 theelepel paprikapoeder,
1 blik sperziebonen,
1 citroen.
Werkwijze voor dit gerecht
Braad de kipkarbonades gaar in een hapjespan. Voeg zoveel water toe dat ze onderstaan en strooi de rijst erbij in de pan. Kruimel het bouillonblokje erover en strooi de kruiden erover. Breng alles aan de kook, temper de hittebron en doe dan het deksel schuin op de pan. Stoof het gerecht tot de rijst gaar is en het water is opgenomen door de rijst. Doe op het laatst de sperziebonen erover en laat deze nog even mee verwarmen. De rijst mag ietsje op de bodem van de pan bakken, maar niet aanbranden.
Dien op als de bonen ook warm zijn en  met op elk bord een dikke schijf citroen die erover wordt uitgeknepen.