Chokolade cake
recipe image Beschrijving
Het is wat tegenwoordig met al die kookprogramma's. Ook Down Under is men massaal aan het kokkerellen geslagen. Mét zware gevolgen. Het programma 'My Kitchen Rules' postte op het internet een verkeerd en wansmakelijk recept van een chocoladecake, die er op televisie toch zó lekker uitzag. Kijkers eisen nu hun aan dure ingrediënten verkwiste geld terug.
Lees meer ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Eieren
Hoeveel
15 plakjes
  • 300 gram bittere chocolade,
  • 5 eieren,
  • 100 gram witte basterdsuiker,
  • 1/4 liter slagroom.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Smelt de chocolade au bain marie en laat deze afkoelen.
  2. Meng de eieren met de suiker luchtig.
  3. Klop de slagroom stijf en meng dit door het eiermengsel.
  4. Meng de chocolade erdoor.
  5. Giet dit mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en bak dit gedurende 1 uur op 190 graden of totdat de zijkanten zich van de vorm loslaten.
Nog wat tips