Geitenkaas hapjes
Beschrijving
Voor zowel borrelhapje als voorgerecht.
Geitenkaas met de zoete smaak van fruit in knapperig warm balderdeeg; altijd goed!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ananas
Kaas
Peren
Hoeveel
6 stuks
1 blikje ananasstukjes/peren
150 g geitenkaas
fijngehakte bieslook
peper en zout
6 lapjes bladerdeeg
Werkwijze voor dit gerecht
Verwarm de oven voor op 180
Ontdooi de bladerdeed plakjes
Laat de ananas/perenstukjes uitlekken. Snijdt ze heel fijn.
Vermeng in de kom de geitenkaas en 2 eetl. ananas/perenvocht.
Vermeng de stukjes ananas/peer met een weinig fijngehakte bieslook en kruiden.
Snijdt de lapjes bladerdeeg in twee.
Leg het mengsel op de helft van een doorgesneden lapje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht.
Zet in de oven op 150° en in ca.15 minuten goudbruin bakken
Nog wat tips
Als voorgerechtje: garneer met fijn gesneden ijsbergsla.