Snelle cassoulet met appelmoes
recipe image Beschrijving
Heerlijk recept voor na het schaatsen!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Porties
4
  • 50 gr mager rookspek
  • 30 gr boter
  • 4 runder of varkenssausijsjes gehalveerd
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 grote pot witte bonen (850gr)
  • 150 gr chorizo in blokjes
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 kg goudrenetten
  • 2 theel koekkruiden
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven op 185 gr.
  2. Bak het rookspek zachtjes knapperig.
  3. Voeg sausijsjes en uien toe en bak goudbruin.
  4. Bak knofllook 1 min mee en voeg tomatenpuree toe.
  5. Roer er de bonen met vocht! en de chorizo voorzichtig door, de bonen mogen niet stuk gaan
  6. Schep alles in een vuurvaste schaal en bestrooi met de paneermeel .
  7. Zet 40-45 min in de oven.
  8. Kook de appels met 150 ml water tot moes (15 min) en roer er de koekkruiden door en serveer bij de cassoulet
Nog wat tips