Pompoen met stoofvlees
recipe image Beschrijving
Gevulde pompoen, een heerlijk winterrecept.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Groenten
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Pompoen
Porties
4
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600gr riblappen in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • 150 ml runderbouillon (tablet)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels gemalen komijn (djintan)
  • 1 grote pompoen
  • beetje gesneden koriander
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bak de ui en knoflook 1 min in de olijfolie.
  2. Strooi het vlees met peper en zout en bak het aan met de uien.
  3. Doe de tomaten erdoor met de bouillon.
  4. Voeg het kaneelstokje toe en de komijn en breng zachtjes aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat afgedekt 2 uur stoven.
  6. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng dit door het vlees en laat dit nog 30 min stoven.
  7. Verwarm de pompoen door hem met heet water te vullen en een half uurtje te laten staan.
  8. Breng op smaak met peper en zout . Schenk het water uit de pompoen en schep het vleeserin. Bestrooi met koriander.
Nog wat tips
Om de pompoen wat makkelijker te kunnen uithollen zet ik hem 2 min. in de magnetron op vol vermogen.
Prik er wel een paar gaatjes in tegen het ontploffen!