Wortelcake
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Belangrijkste Ingrediƫnt
Wortels
Hoeveel
12 plakjes
200 g wortelen
200 g boter
100 g witte basterdsuiker
4 el. abrikozenjam
4 eieren
1 citroen
200 g bloem
100 g amandelen
zout
Werkwijze voor dit gerecht
Haal de boter uit de koelkast en laat deze zacht worden.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze fijn.
Hak de amandelen fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Meng de boter, suiker, jam door elkaar en roer dit tot een romig mengsel.
Klop dan een voor een de eieren erdoor en roer dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
Voeg dan de geraspte wortel, citroenschil, 1 el. sap en de amandelen en een snuf zout toe, niet mixen!

Vet een cakevorm in en schep hier het deeg in.
Bak de cake in ca. 75 min. in een voorverwarmde oven van 160 gr. Celsius.
(4 eieren lijken me een beetje veel! en 75 min. ook) Dus houd het zelf in de gaten!