Cocosmacronen of cocoskoekje
Beschrijving
Heerlijke cocoskoekjes (klapperkoekjes)
Lekker en gemakkelijk.

Weetje van de chef-kok over OUWEL:
Woordherkomst en -opbouw
  • Afkomstig van het Latijnse oblata (offerbrood).
Woordafbreking
  • ou·wel

enkelvoud meervoud
naamwoord ouwel ouwels
verkleinwoord ouweltje ouweltjes

Zelfstandig naamwoord

ouwel m

  1. een dun wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel zoals dat in de Eucaristie en als bodem voor bepaalde koekjes gebruikt wordt.
    Deze macronen kun je het beste op ouwel bakken, anders komen ze aan de bakplaat vast te zitten.
Synoniemen
  • hostie
Ingrediënten
In één oogopslag
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
??
  • 125 gram geraspte cocos (klapper, lekkerst is versgeraspt)
  • 200 gram kristalsuiker (gewoon witte dus)
  • 50 gram bloem
  • het wit van 3 eieren
  • 6 velletjes ouwel (bakafdeling in supermarkt)
Werkwijze voor dit gerecht
gasoven voorverwarmen 15 min, op stand 3 a 4
electrische oven  15 min.voorverwarmen, stand 170 graden
bakken 15-20 min. op de zelfde stand

  1. doe de eiwitten in kom samen met de suiker  (kom in pan met warm water, en zolang roeren tot suiker is opgelost
  2. meng de bloem door de cocos
  3. spatel dit door het eiwit-suikermengsel, het beslag is nu klaar.
  4. beleg ne de bakplaat met ouwelvelletjes
  5. spuit het beslag (of lepel) rondjes ( kleiner voor koekjes en groter voor macronen) op ouwelvelletjes.
  6. als de koekjes klaar zijn de ouwelvelletjes rondom afbreken, voor het mooie...
Nog wat tips
Pas opbergen als ze afgekoeld zijn, als ze niet al eerder op zijn...!