Brocolli-garnalen roomsoep
Beschrijving
Ook een mooi Kerst voorafje!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Broccoli
Garnalen
Prei of Sjalotten
Hoeveel
3 a 4 personen
  • 150 gr brocolli,
  • 1 ui,
  • 1 preistengel,
  • 1/2 selderstengel,
  • peper en zout,
  • 3/4 dl kippenbouillon,
  • 1/2 dl room,
  • 35 gr bloem,
  • 2 eetl olie,
  • 20 gr garnalen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de groenten en snijdt deze fijn. Laat ze uitzweten in een pan met de olie.
  2. Bestrooi met bloem. Goed roeren.
  3. Overgiet met bouillon, blijven roeren. kruiden met peper en zout.
  4. Stengels van de brocolli snijden en mee laten koken.
  5. Kook de roosjes brocolli apart in gezout water.
  6. Mix de soep en zeef deze. Laat deze weer koken. Roer er de room door. Let op! na het toevoegen van de room mag je nooit meer de soep laten koken!
  7. Serveren in een klein kopje.
  8. Werk de soep af met de brocolli-roosjes en de garnalen.
Nog wat tips