Salami di chocolata
Beschrijving
Wij kennen het als Arretjes Cake. Maar zo in het Italiaans is het veel leuker.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Eieren
Hoeveel
20+ plakjes
  • 250 gr. droge biscuits
  • 200 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 100 gr, cacao poeder
  • 2 eieren
  • 2á3 eetl. likeur naar keuze\
  • evt.een keuze uit de volgende ingrediënten: fijngehakte hazelnoten, amandelen, gemengdenoten, gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, pijnboompitten etc. je kunt hiermee naar eigen smaak variëren.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verkruimel de biscuits
  2. Mix suiker en eieren tot een lichte creme.
  3. Voeg de cacaopoeder toe en de au-bain-marie gesmolten boter (evt in de magnetron kan ook).
  4. Meng de biscuits en evt. de andere ingrediënten er doorheen en de likeur naar keuze.
  5. Leg een flink vel plastic folie op de aanrecht en doe de helft van het deeg hierop. Rol het deeg in de folie in de vorm van een worst en draai de uiteinden goed strak dicht.
  6. Doe met de rest van het deeg hetzelfde.
  7. Leg de worsten in de koelkast en laat enkele uren of een nacht opstijven. Snijd de worsten in plakken van ± 1 cm.
Nog wat tips

Heerlijk bij een kopje koffie.