Paddenstoelenrisotto met spinazie
recipe image Beschrijving

Lekkere natte Italiaanse plakrijst ... en als je kaas eet ook geschikt voor jou, meneer de vegetariër.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Gerecht
Groenten
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 1 bakje champignons,
  • 1 ui,
  • 3 el. olijfolie,
  • 300 gram risottorijst (ik gebruik wel 400),
  • 2 groentebouillontabletten,
  • 1 flesje kookroom light (AH),
  • 1 pak of zak spinazie (meestal gebruik ik diepvries, laten ontdooien),
  • geraspte kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Champignons in plakjes snijden
  2. Ui pellen en snipperen
  3. In braadpan 2 el olie verhitten en ui 1 min. fruiten.
  4. Rijst toevoegen en 2 min. meebakken, en de champignons.
  5. Bouillontabletten en 500 ml. water beetje bij beetje toevoegen en rijst aan de kook brengen.
  6. Na 10 min. room erdoor roeren.
  7. Spinazie door risotto scheppen en enkele min. door en door verhitten.
  8. Op het laatst de kaas erover laten smelten.