Walnotentaart
Beschrijving
Één van de meest gezonde taarten die er bestaan.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 stukjes
175 gram gerstemeel, gezeefd
100 gram fructose
Zout
125 gram roomboter
125 gram fructose
200 gram walnoten
2 dl slagroom
Werkwijze voor dit gerecht
Oven voorverwarmen op 150 graden.
In een kom gerstemeel, 100 gram fructose en zout doen. De boter in stukjes erdoor mengen en tot een stevig deeg kneden.
Bekleed een vorm van 24 cm. met bakpapier en druk het deeg hierin uit.
In een pan de overige fructose op een zacht vuur laten karamelliseren.
Daarna 1 eetlepel heet water toevoegen!
Slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot de karamel is opgelost.
Voeg de walnoten toe en laat ze even meekoken.
Giet het notenmengsel op het deeg en bak de taart in ongeveer 45 minuten. www.gebakenzo.nl