Pilaf broccoli uit de oven
Beschrijving

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Champignons
Fruit
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 500 gr. hamlappen in blokjes gesneden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje (kastagne-)champions
  • 1 blik perziken op siroop
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 Pakje bladerdeeg
  • 1 pak rijst
  • Zout, zwarte peper, sambal
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Fruit de uien in de olijfolie en voeg daarna het vlees toe.
  2. Braad de stukjes varkensvlees aan en voeg daarna de gesneden champions toe.
  3. Daarna de broccoli.
  4. Roerbak het geheel 2 minuten. Als het te hard gaat een klein scheutje water toevoegen.
  5. Voeg dan de de tomatenpuree, de stukjes perzik, de creme fraiche, de knoflook, de kruiden en het sap van de perzik toe en laat het geheel nog 5 min. onder af en toe doorroeren sudderen.
  6. Kook ondertussen de rijst en zet de oven aan. Hou de baktemperatuur van de bladerdeeg aan.
  7. Als de rijst gaar is deze afgieten en mixen met de ’saus’.
  8. Doe dan de mix in een platte ovenschaal en leg er de bladerdeeg overheen.
  9. Als het bladerdeeg gaar is kan het opgediend worden met een glas witte wijn.

door Arthur

Nog wat tips

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij