Lasagne met Schol
Beschrijving
Schol

Maar dan in de oven !
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Spinazie
Lasagne
Hoeveel
4 - 6 personen
  • 12 lasagnebladen
  • 400 g. spinazie diepvries
  • 200 g. roomkaas of huttenkase
  • 6 dubbele scholfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 pakje bechamelsaus grand italia
  • versgemalen peper en zout
  • paneermeel
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de lasagnebladen beetgaar in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en zout.
  2. Giet ze af, spoelze koud en laat ze uitlekken op een schone doek. Dek ze af met een andere doek tot gebruik.
  3. Ontdooi ondertussen de spinazie en verwarm in een koekenpan de wijn en los hierin de roomkaas op.
  4. Maakde bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de wijnkaassaus erbij. Houd dit warm tot gebruik.
  5. Kruid de scholfilets met peper en zout, besprenkel ze met een scheutje witte wijn en maak deze in ca 2 minuten gaar in de magnetron. Laat ze dan afkoelen.
  6. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met roomboter en beleg de bodem met gekookte lasagnebladen.
  7. Verdeel hierop wat spinazie en stukken scholfilet.
  8. Giet wat van de bechamelsaus erover en bedek weer met lasagnebladen .
  9. Ga zo door totdat alle ingredienten op zijn.
  10. Bedek het geheel als laatste met de overige bechelsaus en bestrooi het met wat paneermeel en geraspte parmezaanse kaas.
  11. Zet de schaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C en laat het goudbruin kleuren.

Serveer direct met bijvoorbeeld een lekkere salade en stokbrood .