Worteltjes cake
Beschrijving
wortels
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
20 plakjes
  • Boter
  • Bloem
  • 200 gr wortels
  • 1 sinaasappel 
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • 1½ dl zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 75 gr walnoten
  • 75 gr krenten
  • 1 bakje crème baquette
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 185ºC.
  2. Vet een cakeblik in met boter en bestuif het met bloem.
  3. Rasp de wortels fijn.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil dun af.
  5. Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker, de kaneel, de sinaasappelrasp, en een flinke snuf zout met elkaar.
  6. Klop de olie en losgeklopte eieren erdoor.
  7. Hak de noten grof en meng ze met het wortelsap en de krenten door het beslag.
  8. Schep het beslag in de vorm.
  9. Bak de cake in het midden van de oven in 45 – 50 min. mooi bruin en gaar(een in de cake gestoken satéprikker komt er dan droog uit ).