Lamsschouder met geglaceerde groenten
Beschrijving
Een mooi Belgisch ovenpotje om van te watertanden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 personen
  • 1 lamsschouder van 1,2 kg
  • 4 raapjes
  • 1 aubergine
  • 2 groene pepers 
  • 2 rode pepers
  • 4 middelmatige wortelen
  • 1 ui
  • 4 lookteentjes
  • 125 g blonde rozijnen
  • 2 snufjes kummel
  • 1 snufje cayennepeper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn ( droog )
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 160°C, zo mogelijk + warme lucht.
  2. Ui pellen en deze samen met de aubergine en pepers in staafjes snijden.
  3. Het vlees zouten en in 3 eetlepels hete olijfolie laten kleuren.
  4. Uit de pan halen en laten rusten op een rooster.
  5. Laat de ui en de pepers "zweten" in een 3-tal lepels olijfolie,aubergine toevoegen en daarna de raapjes, de wortelen en de teentjes knoflook.
  6. Leg de lamsschouder hier bovenop, leg er de rozijnen op, een snufje kummel, wat cayennepeperen wat zout, 1 dl witte wijn.
  7. Deksel er op en in de oven plaatsen gedurende 2 uur op 160 °C.

Opdienen met gekookte of gestoomde aardappelen.