Pasta voor Gracia B.
Beschrijving
Zacht romig en vissig, als ovenschotel gemaakt.
Erg lekker.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Pasta
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Penne
Slagroom
Tomaten
Hoeveel
4 personen

Voor 300 gr macaroni (schelpjes)

  • 2 preien, kleine stukjes
  • 350 gr gestoomde makreelfilet
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1/4 liter slagroom
  • cayennepeper – zout & peper
  • enkele druppels citroensap
  • gezeefde tomaten
  • 100 gr geraspte belegen kaas
Werkwijze voor dit gerecht
Fruit de prei enkele minuten in een beetje boter.
Kook de pasta al dente.
Verdeel intussen de makreel in kleine stukjes.
Klop de eieren samen met de eierdooier en de slagroom los. Meng de makreel en de prei erdoor. Breng het op smaak met zout, peper, cayennepeper en wat citroensap.
Meng de pasta met het makreelmengsel. Doe de helft van de kaas erdoor. Schep dit in een ovenschaal, giet hier de gezeefde tomaten overheen en bestrooi dit met de overgebleven kaas. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (175 (C) in 40 minuten goudbruin.