Spinazie Pasta
Beschrijving
hoeveelheid saus naar eigen idee.
met of zonder tomaatjes en olijven. niet iedereen lust kleine tomaatjes of
knoflook olijven.neem in de plaats daarvan augurkjes en kwart stukje geb.ei. maak het af met italiaansekruiden er over te strooien
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Beschuit
Kip
Spinazie
Tartaar
Hoeveel
4-5 personen
  • 1 Pasta bouillon blokje,
  • 8 kleine blokjes diepvries spinazie
  • rode paprika´,
  • olijfolie beetje maar.
  • 2 tartaartjes
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 1 kipfilet
  • 1 potje kant en klare pastasaus.
  • olijven in knoflook.
  • 1 prei ( niet een heel kleintje maar middemaat).
  • cocktailtomaatjes.      
  • misschien 1 ei extra om te bakken.
  • en cocktailaugurkjes.
  • italiaansekruiden.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Pasta in kokend water met bouill.blok. PASTAbouillonblok wel te verstaan.
  2. Paprika klein snijden zaadlijsten eruit wel heel klein, en even bakken.
  3. spinazie ontdooien en warmen dit samen door spaghettie scheppen of macaronie met een beetje olijf olie tegen plakken van de pasta.
  4. ei loskloppen en beschuit fijn maken dit door elkaar doen.
  5. 2 tartaatjes door de helft delen en een beetje eibeschuitmengsel er door en italaanse kruiden
  6. hier 4 gehaktballetjes van maken en bakken in olijfolie.
  7. ei mengsel wat overblijft bakken.
  8. kipfilet kleinsnijden of reepjes,met een beetje zout inwrijven en bakken.
  9. 1 flinke prei kleinsnijden halve ringen en meebakken met kipfilet, pastasaus er door.
  10. 4 gehaktballetjes apart van de pasta, opdienen in een ovenschaal met cocktailtomaatjes erbovenop en olijven
  11. pasta op je bord 1 gehaktballetje.

hoeveelheid saus naar eigen idee.
met of zonder tomaatjes en olijven. niet iedereen lust kleine tomaatjes of
knoflook olijven.neem in de plaats daarvan augurkjes en kwart stukje geb.ei. maak het af met italiaansekruiden er over te strooien
Bon apetit.

Door Tooske