Ovenschotel van gehakt, witte kool en curry
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen
  • 800 gr gemengd gekruid gehakt,
  • 1/2 witte kool (vers of uit een zakje),
  • 8 grote aardappelen,
  • melk,
  • 1 eieredooier,
  • paneermeel,
  • boter,
  • 4 eetlepels curry,
  • peper,
  • zout en nootmuskaat
Werkwijze voor dit gerecht
Maak een luchtige aardappelpuree van de aardappelen, zout, een scheut melk, de eierdooier en een klontje boter (gebruik liefst een stamper i.p.v. een mixer).
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de witte kool (of doe hem uit het zakje) en kook hem met wat zout gaar. Laat hem goed uitlekken.
Braad het gehakt rul, maar niet te bruin, en kruid goed met 1 eetlepel curry.
Verwarm de oven voor op 220°.
Beboter een ovenschotel. Bedek de bodem met de witte kool. Strooi 1 eetlepel curry erover, leg daarop het gehakt, en bestrooi weer met 1 eetlepel curry, bedek alles met de aardappelpuree, strooi opnieuw 1 eetlepel curry erover.
Bedek daarna met een laagje paneermeel en schijfjes boter.

Zet  +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Als het korstje de laatste 5 minuten nog niet echt bruin is, zet dan nog even onder de grill.

Door Denise Odekerken