Kruidkoek
Beschrijving

De koekkruiden -ook wel speculaaskruiden genoemd- brengen je alvast in de Sinterklaasstemming.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Rozijnen
  • 400 dl karnemelk
  • 400 gr donker bruine baster suiker
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje rozijnen
  • 5 theelepes koekkruiden
  • iets zout
Werkwijze voor dit gerecht

Rozijnen wellen. Alles in een kom doen goed door elkaar mengen.
In een ingevet bakblik doen.
Oven op 180 graden. 
Baktijd ongeveer een uur (60 min)

Door: Jans Kolk

Nog wat tips

Laat de koek nog even in de oven staan als de oven al uit is. Stort de koek dan op een rooster en laat het afkoelen voor je plakjes snijdt.